Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Administratief / secretarieel medewerker

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: administratief / secretarieel medewerker.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Bruizt B.V.
Proostwetering 18A
3543 AE Utrecht

                                                                                                                                     Rotterdam, 19 juli 2020

Betreft: Sollicitatie Administratief / secretarieel medewerker

Geachte mevrouw / meneer,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie van administratief / secretarieel medewerker binnen uw bedrijf. Via Facebook kwam ik uw advertentie tegen. De beschrijving van uw bedrijf sprak mij erg aan en het lijkt me dan ook een uitdaging om binnen een dynamische branche als deze werkzaam te zijn. Dit deed mij ertoe besluiten u direct deze sollicitatiebrief te sturen.

Mijn naam is Rosanne Bolink, een 28-jarige administratief medewerker met ervaring binnen diverse bedrijfstypen. Tijdens mijn middelbare schooltijd hielp ik samen met mijn beste vriend zijn vader, die een eigen verfwinkel had. Het te woord staan van klanten en het helpen bijhouden van administratieve zaken bevielen mij toen zo goed, dat ik besloot een hierin een loopbaan na te streven.

Na het afronden van mijn Basisopleiding Secretaresse bij Scheidegger ben ik vrijwel direct aan de slag gegaan bij een tandheelkundige kliniek. Vanwege het pensioen van de tandarts en daardoor sluiting van de praktijk heb ik daarna een baan gevonden op het secretariaat van de Hogeschool Rotterdam. Wegens de mantelzorg voor mijn moeder heb ik dat het afgelopen jaar parttime gedaan.

Na het overlijden van mijn moeder, nu inmiddels twee maanden geleden, voel ik dat ik er weer klaar voor ben om de draad op te pakken. Momenteel zou ik graag weer fulltime als administratief medewerker willen werken. Omdat dit op de Hogeschool niet meer mogelijk is, zoek ik nu naar een baan waarin ik mij als administratief medewerker verder kan ontwikkelen. Het werken in een commerciële organisatie met een klantgerichte instelling lijkt mij een echte uitdaging.

Ikzelf ben een echte duizendpoot die makkelijk kan schakelen tussen diverse werkzaamheden. Mijn werkwijze is georganiseerd en overzichtelijk en alvorens ik ’s avonds mijn bureau verlaat, controleer ik altijd of alle werkzaamheden zijn vervuld. Uit de communicatie met klanten haal ik veel energie. Hierdoor ben ik ervan overtuigd dat ik voor Bruizt B.V. ook van waarde kan zijn. Ik hoop dat ik mijn motivatie in een persoonlijk gesprek nader mag komen toelichten.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!