Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Allround medewerker accounting

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: allround accounting medewerker.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Blokker B.V.
Hessenbergweg 95
1101 CX Amsterdam Zuidoost

                                                                                                                                     Rotterdam, 9 juli 2020

Betreft: Sollicitatie Allround medewerker accounting

Geachte heer / mevrouw,

Middels deze brief solliciteer ik naar de functie van allround medewerker accounting. Door een oud-studiegenoot, die op de marketingafdeling van uw hoofdkantoor werkzaam is, werd ik op deze vacature geattendeerd. Mijn ambitie is voor een grote organisatie werkzaam te zijn. De uitdaging die een bekende en succesvolle organisatie als Blokker biedt, spreekt mij enorm aan.

Mijn naam is Rosanne Bolink, een 48-jarige accountant met inmiddels bijna twintig jaar werkervaring. Ik heb een dusdanige passie voor cijfers, dat ik me hier ook in mijn vrije tijd mee bezighoud. Enkele uren per week geef ik online bijles aan kinderen met rekenproblemen.

Na het afronden van mijn HBO-opleiding accountancy ben ik tijdelijk werkzaam geweest voor een klein modebedrijfje in Antwerpen. Door een ongeplande zwangerschap heb ik de rest van mijn carrière parttime bij een accountantskantoor in Woerden voortgezet. Ik heb ruime ervaring met een groot aantal administratieve processen en werk met de systemen ISP en Dynamics. Nu mijn inmiddels drie kinderen zelfstandig zijn, wil ik graag weer fulltime gaan werken.

In mijn huidige functie heb ik het naar mijn zin, maar ik merk dat er –na jaren binnen hetzelfde bedrijf werkzaam te zijn geweest- nog weinig uitdagingen bestaan. In plaats van het vrijwel volledig op de automatische piloot werken, daag ik mezelf graag weer uit om me in een nieuwe functie verder te ontwikkelen. De vriendelijke en tegelijkertijd op professioneel vlak veeleisende werkomgeving van Blokker B.V. past naar mijn idee perfect bij deze ambitie.

Mijn collega’s noemen mij een echte duizendpoot. Ik vind het prettig om in een dynamische omgeving te werken en heb met het schakelen tussen diverse taken geen enkel probleem. Uiteraard werk ik nauwkeurig en zelfstandig, maar is het samen met collega’s aan de efficiency van een afdeling werken eveneens een van mijn sterke punten. Mijns inziens ben ik de teamplayer waarnaar u zoekt. Graag kom ik in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn motivatie.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!