Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Helpende ouderenzorg

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: Helpende Ouderenzorg.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Aafje Rotterdam – Locatie Alexanderhof
Marten Meesweg 145
3068 AV Rotterdam

                                                                                                                                     Rotterdam, 20 mei 2020

Betreft: Sollicitatie Helpende Ouderenzorg

Geachte mevrouw / meneer,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie van Helpende Ouderenzorg bij Aafje.
Via de link die een goede kennis van mij op Facebook deelde, kwam ik erachter dat u op zoek bent naar personen die willen bijdragen aan de beste zorg in de wijk. De taakomschrijving behorende bij de functie en de omschrijving van het team deden mij ertoe besluiten u deze sollicitatiebrief te sturen.

Mijn naam is Rosanne Bolink, een 42-jarige helpende ouderenzorg en liefdevolle moeder van twee schoolgaande kinderen, die voor mij de reden waren om er op professioneel vlak een paar jaar tussenuit te gaan. Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Om te voorkomen dat ik in een spagaat zou komen, besloot ik me compleet op de opvoeding te richten. Nu mijn kinderen naar school gaan en ik mijn vrijheid weer terug heb, kan ik niet wachten om weer als helpende aan de slag te gaan. 

Al van jongs af aan wist ik dat ik in de toekomst mensen wilde helpen. Na het afronden van mijn MBO-opleiding SPW begon ik direct als verzorgende in Hellevoetsluis. Daar heb ik veel kennis opgedaan en stond ik bekend als degene die altijd met initiatieven kwam. Toch had ik zelf behoefte aan meer uitdaging. Na drie jaar maakte ik de overstap naar Rotterdam, om daar in de dynamiek van de grote stad te werken. Ik heb er tien jaar lang, tot de geboorte van mijn eerste kind, gewerkt.

Nu het meest intensieve deel van de opvoeding van mijn kinderen achter de rug is, is de tijd aangebroken om terug te keren naar mijn andere grote passie: de zorg. Ik kan niet wachten om de draad weer op te pakken en samen met een team garant te staan voor de beste zorg. Wat de vacature voor mij extra interessant maakt, is het feit dat er zowel dag- als avond- en weekenddiensten worden gedraaid. Dit past veel beter bij mij dan een vast programma.

Waarom ik geknipt ben voor deze functie? Al ben ik er een aantal jaar uit geweest, ik heb brede ervaring in het vak en ben gewend aan de onregelmatige roosters en de onverwachte situaties die zich regelmatig voordoen. Ook heb ik in het verleden diverse cursussen medicatieveiligheid en –verstrekking behaald. Graag kom ik in een persoonlijk gesprek mijn sollicitatie toelichten.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


sollicitatiebrief.pdf

Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!