Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

HR medewerker

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: HR medewerker.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

ICT Group
Hoofdweg 20
3067 GH Rotterdam

                                                                                                                                     Rotterdam, 9 augustus 2020

Betreft: Sollicitatie Junior HR medewerker (zwangerschapsvervanging)

Geachte heer / mevrouw,

Middels deze brief solliciteer ik naar de tijdelijke functie van junior HR medewerker. Door mijn nicht werd ik op deze vacature geattendeerd. Zij is namelijk degene die binnenkort voor een aantal maanden met zwangerschapsverlof gaat. Haar enthousiasme over haar collega’s en de werksfeer bij uw bedrijf in het algemeen deed me meteen besluiten op deze vacature te reageren.

Ik ben Rosanne Bolink, een 24-jarige HR medewerker die haar diploma vers op zak heeft en niet kan wachten om met haar loopbaan te beginnen. Mijn vijf maanden durende stage bij IKEA heb ik met goed gevolg en complimenten van mijn stagebegeleider afgerond.

Na het behalen van mijn vwo-diploma begon ik met een studie psychologie. Alhoewel ik dit erg interessant vond, merkte ik dat ik deze opleiding alsmede het baanperspectief te weinig praktisch vond. Om die reden stapte ik over naar de HBO-opleiding Human Resource Management, die ik recentelijk heb afgerond. Het analytisch en oplossingsgericht werken past geheel bij mij.

Op dit moment wil ik de eerste stappen in mijn loopbaan gaan zetten en ben ik op zoek naar een startersfunctie. Het feit dat uw HR afdeling verantwoordelijk is voor een breed spectrum aan werkzaamheden, maakt de functie voor mij nog interessanter. Graag zou ik nieuwe ervaringen opdoen binnen het voor mij nog onbekende gebied van technische automatisering.

Waarom ik? Ik heb een proactieve en zelfstandige werkhouding, waardoor ik binnen een nieuwe functie weinig inwerktijd nodig heb om zelfstandig van start te kunnen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik er niet voor zal schromen collega’s te vragen hun licht ergens op te schijnen waar ik zelf niet uitkom. De medewerkers en indirect ook de klanten bedien ik daarmee het beste. Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn curriculum vitae. In een persoonlijk gesprek zou ik graag een toelichting op mijn motivatie komen geven.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


sollicitatiebrief.pdf

Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!