Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Kapster

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: Kapster.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Haarstudio Yvonne
Krugerlaan 15
2651 GA Berkel en Rodenrijs

                                                                                                                                     Rotterdam, 20 mei 2020

Betreft: Sollicitatie vacature kapster

Geachte mevrouw / meneer,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie van kapster.
Sinds enige tijd ben ik op zoek naar een parttime baan als kapster. Zodoende vond ik uw vacature via een van de vacaturebanken. Deze riep bij mij direct enthousiasme op, aangezien het een allround functie met alle bijbehorende trends en technieken betreft. Een omgeving vol afwisselende werkzaamheden is precies wat ik zoek.

Mijn naam is Rosanne Bolink, een 26-jarige kapster die niet kan wachten om weer aan de slag te gaan in het werkveld. De erkende MBO-opleiding tot allround kapper heb ik op mijn twintigste afgerond. Ik vond al gauw een baan bij een allround kapsalon voor dames, heren en kinderen en genoot van het feit dat ik de hele dag kon schakelen tussen de meest uiteenlopende behandelingen.

Na drie jaar bij deze grote kapperszaak in hartje Rotterdam werkzaam te zijn geweest, heb ik mijn werkzaamheden tijdelijk neergelegd om de mantelzorg voor een familielid op me te nemen. Ondanks die lastige tijd heb ik het kappersvak nooit helemaal willen loslaten. Ook nu nog werk ik gemiddeld zestien uur per week in de dameskapsalon van mijn schoonzus.

Nu ik geen mantelzorger meer ben, is de tijd aangebroken om me weer geheel te richten op mijn grote passie: haarstyling. Omdat ik in de kapsalon van mijn schoonzus slechts een beperkt aantal uren kan draaien, ben ik op zoek naar een deeltijdbaan in een allround kapsalon. Het feit dat uw professionele team zijn hand niet omdraait voor welke trends of technieken dan ook, heeft me nog enthousiaster gemaakt. Ik ben er klaar voor om me alle fijne kneepjes van het vak eigen te maken.

Waarom ik? Ondanks mijn jonge leeftijd heb ik er geen probleem mee om zelfstandig aan het werk te gaan. Ik ben enthousiast en sociaal en doe mijn uiterste best om elke klant met een glimlach de kapsalon te doen verlaten. Daarnaast heb ik zoveel mogelijk trends en technieken geleerd, maar wil ik graag nog meer kennis en ervaring opbouwen. Graag kom ik in een persoonlijk gesprek uitleggen waarom ik de enthousiaste en leergierige collega denk te zijn die u zoekt.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


sollicitatiebrief.pdf

Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!