Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Medewerker bediening

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: Medewerker bediening.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Bilderberg Parkhotel Rotterdam
Westersingel 70
3015 LB Rotterdam

                                                                                                                                     Rotterdam, 20 mei 2020

Betreft: Sollicitatie vacature medewerker bediening

Geachte mevrouw / meneer,

Naar aanleiding van ons telefoongesprek wil ik middels deze brief solliciteren naar de functie van medewerker bediening in uw Bilderberg Parkhotel. Service, bediening en gastvriendelijkheid zitten mij in het bloed. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest binnen diverse horecaondernemingen is het tijd om de volgende stap naar een hoger niveau te zetten. Bedienen in uw restaurant en bar, die bekendstaan om hun hoge kwaliteit en een begrip zijn in Rotterdam, lijkt me een echte uitdaging.

Ik ben Rosanne Bolink, een 42-jarige medewerker bediening in de horeca en liefdevolle moeder van twee kinderen die inmiddels naar de middelbare school gaan. Dat ik ben geboren en getogen in Rotterdam, komt naar voren in mijn werkmentaliteit. Ook buiten mijn werkzame leven zit ik niet stil. Zo ben ik vrijwilliger in een bejaardenhuis en al jarenlang een actief lid van onze buurtvereniging.

Mijn loopbaan begon ik als telefonisch klantenservicemedewerkster van een grote Nederlandse supermarktketen. Na enkele jaren kon ik hierin geen uitdaging meer vinden en wilde ik bovendien een baan waarin ik iets meer ‘echt’ contact met mensen kon opbouwen. Via via kwam ik in de horeca terecht en deze sector paste me als een handschoen. Ik heb in een koffiezaak en een hotel gewerkt. In die laatstgenoemde baan behoorde ook de receptie tot mijn uitgebreide takenpakket.

Op de horeca zal ik nooit uitgekeken raken, maar wel ben ik inmiddels toe aan een baan die nog nét dat beetje extra van mij vergt. Ik zoek een functie die mij elke dag weet te prikkelen en ben van mening dat die chemie er met een gerenommeerd hotel als uw Bilderberg Parkhotel zal zijn. Het lijkt me een uitdaging om een van de visitekaartjes te mogen zijn van een accommodatie van dit kaliber.

Wat u daarvoor terugkrijgt? Een enthousiaste medewerker met een proactieve werkhouding, die pas tevreden is als alle gasten dat ook zijn. Behalve een snelle en efficiënte bediening bied ik de gasten ook een warm, welkom gevoel. Daarnaast spreek ik vloeiend Engels en kan ik ook met Duits redelijk uit de voeten. Als rasechte Rotterdamse kan ik uw gasten gedurende hun bezoek desgewenst van allerhande tips voorzien. Graag geef ik in een persoonlijk gesprek een toelichting op mijn sollicitatie.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!