Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Software Engineer

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: Software Engineer.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes met solliciteren!

Bas Bolink
Dijkstraat 98
9206 RM Drachten

BD Kiestra Lab Automation
Marconilaan 6
9207 JC Drachten                                                                                                                                 

Drachten, 11 april 2021

Betreft: Sollicitatie Stage Software Engineer

Beste mevrouw Kiestra,

Mijn naam is Bas Bolink, student Software Engineering aan de RUG Faculteit Science and Engineering te Groningen.
Tijdens de bedrijvenweek via Innovatiecluster Drachten afgelopen februari, hebben wij elkaar kort gesproken over jullie Stage Event: Software Engineer. Ik ben door ons gesprek nog enthousiaster geworden over BD Kiestra Lab Automation en stuur u hierbij mijn sollicitatie voor de Software Engineer stage.

Naast de kennismaking tijdens de Dutch Technology Week en natuurlijk de website icdrachten.nl ken ik bd.com via vrienden van mij die bij jullie werken ook een beetje van binnen.
Ik begrijp van hen dat er veel slimme mensen werken en dat werken in teams bij jullie centraal staat. Wat ik eigenlijk nog het mooiste vind is om te horen hoe trots zij altijd zijn op “hun” merken.
Mensen met passie, dat maakt een bedrijf krachtig denk ik! Het is grappig om te zien dat ik door hen nu echt overal jullie producten tegenkom.

Zelf wil ik ook graag voor een topbedrijf werken als ik eind augustus afstudeer. Dat betekent voor mij een bedrijf met slimme mensen en een zeer hoogwaardige kwaliteit van producten.
In mijn studententijd heb ik juist van de slimme mensen om mij heen veel geleerd.
Verder vind ik het belangrijk om voor een internationaal bedrijf te werken, zodat er ook daadwerkelijk mogelijkheden zijn om in de toekomst een tijd in het buitenland door te brengen.

Omdat ik BD Kiestra een fantastisch bedrijf vind, dat goed aansluit bij mijn interesses en persoonlijkheid, zou ik heel graag binnen jullie bedrijf de stage starten. De bedrijfscultuur in combinatie met het intensieve ontwikkelprogramma van jullie traineeship spreekt mij bijzonder aan.

Over mijzelf kan ik zeggen dat ik een creatieve, commercieel ingestelde strategische denker ben. Zeer sociaal en communicatief sterk en volgens mijn vrienden een echte regelaar. Dit komt denk ik vooral door mijn enthousiasme waarmee ik zaken oppak. Wanneer ik eenmaal aan iets begin, doe ik dat met passie en zet ik ook door totdat ik het gewenste resultaat bereikt heb.

Ik hoop dat ik via deze brief een duidelijk beeld geschetst heb van wie ik ben en in het bijzonder mijn enthousiasme voor BD Kiestra duidelijk onderstreept heb.
Ik zou mijn motivatie binnenkort graag nader toelichten in een gesprek.
Ik hoop spoedig van u te horen.

Met vriendelijke groet,
Bas Bolink 
Bijlage: Curriculum Vitae

sollicitatiebrief.pdf

Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!