Spontane sollicitatiebrief voorbeeld

Wanneer je van de schoolbanken komt of opnieuw op zoek gaat naar een job begin je met goede moed door de vacatures te bladeren.

Vaak zijn ze ontelbaar en kun je ze terugvinden in kranten, tijdschriften, plaatselijke kranten of op het internet. Wanneer je tussen die oneindige lijst van jobaanbiedingen niet jouw droombaan vindt, is het dan voor jou afgelopen? Kun je je dan niet meer op de arbeidsmarkt begeven?

Natuurlijk wel, geef het niet zo snel op! Iedereen kent wel een aantal bedrijven die interessant zijn of waarvan je denkt, daar zou ik wel willen werken.

Schiet dan nu meteen in actie en start met het schrijven van een spontane sollicitatiebrief.

Hoe gaat dit in zijn werk? Aan de hand van een voorbeeld van een spontane sollicitatiebrief kun je aan het werk gaan of je kunt ook zelf in je pen kruipen. Zorg dat deze brief enthousiast overkomt en ervoor zorgt dat de lezer overtuigd geraakt van je kwaliteiten. Vergeet niet dat hij niet echt op zoek is naar een nieuwe werknemer die hem geld kost, maar dat hij misschien door jouw brief wel een job voor je heeft.

Belangrijk bij een spontane sollicitatiebrief

Belangrijke aspecten die zeker aanwezig moeten zijn:

  • je eigen kwaliteiten
  • je mindere punten
  • je reeds afgelegde loopbaan of schoolcarri√®re
  • je vrijetijdsactiviteiten
  • wat jij het bedrijf kan bieden of waarom hij voor jou moet kiezen en niet voor die andere

Dit alles verwerk je in een persoonlijke en vlotte tekst. Het lijkt in eerste instantie niet gemakkelijk daarom helpen wij je graag een handje en bieden we je voorbeelden, die je ook kan gebruiken bij het schrijven van open sollicitatiebrieven.

Zorg bij deze brief tevens voor een mooi passend cv. Als het setje van brief en cv goed op elkaar zijn afgestemd valt dat zeker in de smaak bij werkgevers. Kies een mooi cv exemplaar uit met gratis bijpassends sollicitatiebrief.

Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven CV.
Bekijk onze tips op: CV

Zorg er wel voor dat je sollicitatie geen voorbeeld wordt van een jubelzang over jezelf, waarin je jezelf voorstelt als de ideale persoon. Realistisch en eerlijk zijn is heel belangrijk. Aan de andere kant is het ook belangrijk niet te neutraal over jezelf te zijn, maar trots te zijn over wat je tot nu toe bereikte. Succes!