Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Verkoper

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: verkoper.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Etos
Stationsplein 19A
3013 AJ Rotterdam

                                                                                                                                     Rotterdam, 3 september 2020

Betreft: Sollicitatie parttime verkoper

Geachte heer / mevrouw,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie van parttime verkoper bij Etos op het Stationsplein in Rotterdam. Omdat ik zelf een vaste klant ben van uw drogisterijketen en deze op sociale media trouw volg, zag ik direct deze vacature. De missie en de uitstraling van de Etos winkels spreken mij dusdanig aan, dat ik geen moment aarzelde u deze motivatiebrief te sturen.

Mijn naam is Rosanne Bolink, een 24-jarige verkoopmedewerker bij een kleine drogist in Krimpen aan den IJssel. Al op jonge leeftijd vond ik gezondheid en verzorging interessante thema’s. Na het afronden van mijn MBO-opleiding tot verkoper, begon ik meteen met de vakopleiding tot drogist. Daar heb ik tot op heden nog geen seconde spijt van gehad.

Vlak nadat ik mijn drogisterijopleiding had afgemaakt, trad ik in dienst bij een drogist. Hier werk ik tot op heden nog steeds parttime. Ik geniet van het klantcontact en de adviezen die ik mensen kan geven. Inmiddels heb ik met een groot deel van hen een sterke vertrouwensband weten op te bouwen. Bij afwezigheid van de eigenaar draag ik de verantwoordelijkheid voor de winkel en de hierbij behorende administratieve- en bestelwerkzaamheden.

Toch besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Graag zou ik werkzaam zijn bij een drogisterij waar meer plaats is voor beauty, trends en hierbij behorende producten. Ik volg de ontwikkelingen op dit gebied zelf op de voet en zie deze ook in de Etos winkels terug. Naar mijn idee sluit deze functie bij Etos dan ook geheel aan op mijn interesse en ambities.

Waarom ik geschikt ben voor deze functie? Als medewerker van een drogisterij voel ik me meer dan slechts een verkoper. Ik voorzie elke klant graag van de juiste adviezen en voel dit ook als mijn plicht. Mijn kennis houd ik door veel te lezen en vrijwillig seminars te bezoeken up to date. Door mijn passie voor beauty en verzorging en mijn verantwoordelijkheidsgevoel naar de klant toe denk ik de juiste persoon te zijn voor deze functie. Graag geef ik in een persoonlijk gesprek een toelichting op mijn motivatie.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!