Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Verpleegkundige

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: verpleegkundige op afdeling Verloskunde.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Maasstad Ziekenhuis
Maasstadweg 21
3079 DZ Rotterdam

                                                                                                                      Rotterdam, 20 mei 2020

Betreft: Sollicitatie verpleegkundige op afdeling Verloskunde

Geachte mevrouw / meneer,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie van verpleegkundige in het Maasstad Ziekenhuis. Een voormalig docent die in het verleden werkzaam was op uw afdeling, wees mij op deze vacature. Gedurende mijn opleiding sprak ik mijn ambitie voor een loopbaan in de geboortezorg al uit. Het onderdeel uitmaken van een kundig team dat moeder en kind centraal stelt, spreekt me enorm aan en heeft me doen besluiten op deze vacature te solliciteren.

Mijn naam is Rosanne Bolink, een 32-jarige verpleegkundige met enkele jaren ervaring op de afdeling Interne Geneeskunde van een regionaal ziekenhuis. In deze periode heb ik veel geleerd over de verpleging van patiënten met de meest uiteenlopende problematiek. Ook het inlevingsvermogen in de patiënt en zijn naasten beschouw ik als essentiële eigenschap van een verpleegkundige.

Mijn loopbaan begon ik als wijkverpleegkundige. De verzorgende en adviserende taken heb ik vijf jaar lang met groot plezier uitgevoerd. De switch naar verpleegkundige in een ziekenhuis maakte ik echter omdat ik graag in een multidisciplinair tweedelijns zorgteam wilde werken. Op mijn huidige afdeling draag ik graag een beetje extra verantwoordelijkheid voor de continuïteit van het zorgproces en heb zo nog meer kennis opgedaan.

Na enkele jaren op de afdeling Interne Geneeskunde is de wens om me verder te specialiseren op het gebied van de geboortezorg alleen nog maar groter geworden. Het begeleiden van moeders rond de bevalling, maar ook het in bredere zin ondersteunen van hen en hun partners op dit bijzondere moment in hun leven past echt bij mij. Goede en veilige geboortezorg is de beste start voor elk nieuw gezin. Naar mijn mening sluit deze vacature geheel aan bij mijn ambities.

Mijn ervaring in een dynamische werkomgeving en mijn communicatieve vaardigheden zullen hierbij van dienst zijn. Boven alles ben ik proactief en denk ik altijd mee. Ook zoekt u iemand die eventuele doorgroeimogelijkheden ambieert. Graag stroop ik mijn mouwen op om in de toekomst belangrijke verantwoordelijkheden te vervullen. Indien mogelijk licht ik mijn motivatie graag nader aan u toe.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


verpleegkundige-sollicitatiebrief.pdf-pdf

Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!