Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Verzorgende individuele gezondheidszorg

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: verzorgende individuele gezondheidszorg.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Laurens
Nieuwe Binnenweg 29
3014 GB Rotterdam

                                                                                                                                     Rotterdam, 9 juli 2020

Betreft: Sollicitatie Verzorgende IG Rotterdam Oost

Geachte heer / mevrouw,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie van verzorgende IG bij Laurens. Een oud-studiegenoot die vóór haar verhuizing naar de andere kant van het land bij u werkzaam was, lichtte mij over de openstaande functie in. Als verzorgende heb ik een sterke passie voor ouderenzorg. De visie van Laurens en het belang dat uw organisatie hecht aan de ontwikkeling van zorgpersoneel deden mij ertoe besluiten u deze sollicitatiebrief te sturen.

Mijn naam is Rosanne Bolink, een 45-jarige verzorgende met al ruim twintig jaar ervaring binnen dit vakgebied. Mijn familie roept maar al te vaak dat ik als verzorgende werd geboren. Ook na al die jaren in het vak haal ik nog steeds veel voldoening uit de zorg voor cliënten, met welke zorgtaak ik ze ook moet helpen.

Mijn MBO-opleiding tot verzorgende heb ik bij het ROC in Limburg, de provincie waar ik tot voor kort woonachtig was, behaald. Direct daarna startte ik mijn loopbaan als verzorgende bij Zorgnet Limburg. Wegens het werk van mijn partner is ons gezin onlangs naar Rotterdam verhuisd. Tegen al mijn verwachtingen in voelde ik me vanaf het begin af aan ingeburgerd in deze multiculturele stad.

Ik kan niet wachten om in Rotterdam mijn werkzaamheden te hervatten. Wat mij zo aanspreekt in Laurens is dat uw organisatie voor cliënten in elke denkbare levensfase de meest gepaste zorg biedt. Bovendien werkt u met een ervaren multidisciplinair team, wat professionaliteit en topzorg waarborgt en waar ik graag deel van zou uitmaken.

Waarom ik? Als verzorgende ben ik er voor de cliënten niet alleen om de pure zorgtaken te vervullen, maar ook om ze van een luisterend oor te verschaffen en ze indien mogelijk een glimlach op hun gezicht te bezorgen. De cliënt staat bij mij altijd op nummer één. Voor meer informatie over mijn competenties en ervaringen verwijs ik u naar mijn cv. Graag zou ik in een persoonlijk gesprek een toelichting op mijn motivatie komen geven.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


sollicitatiebrief.pdf

Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!