Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Receptioniste

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: receptioniste.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes met solliciteren!

Katja Bolink
Dijk 100
3072 RM Diemen

ABS Autoherstel Kaspers + Lotte
Schurenbergweg 14
1105 AR Amsterdam Zuidoost                                                                                                                         

Diemen, 1 mei 2021

Betreft: Sollicitatie vacature receptioniste

Geachte L. de Ru,

Uw advertentie op amsterdamsdagblad.nl van 4 april jl. en het telefoongesprek dat ik op 8 april met u hierover heb gevoerd, zijn voor mij aanleiding om te solliciteren naar de functie van receptioniste. Graag kom ik in aanmerking voor deze functie.

Kortgeleden heb ik een Mbo-opleiding secretarieel administratief medewerkster afgerond bij het Open Leer Centrum Twente (OLCT) in Enschede. Deze opleiding omvat vakken als secretariaatspraktijk, basisboekhouden, blind typen en een uitgebreid pakket aan automatiseringsvakken.

Tijdens mijn stageperiode heb ik bij de Belastingdienst gewerkt, op het kantoor Oost in Winterswijk. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met secretarieel en administratief werk, wat me in de functie van receptioniste/medewerkster financiële administratie zeker van pas zal komen. Verder ben ik accuraat, heb ik doorzettingsvermogen, beschik ik over goede contactuele vaardigheden en neem ik gemakkelijk het initiatief. Bovendien ben ik leergierig en flexibel en kan ik goed in teamverband werken.

Voor mij vormt de functie van receptioniste een uitdaging waarop ik mij vol energie en enthousiasme wil storten. Deze functie spreekt me aan, omdat ik het fijn vind om met mensen in contact te komen.

Voor een duidelijk overzicht van mijn persoonlijke gegevens verwijs ik u naar mijn cv. Ik hoop dat u mij op basis van deze brief uitnodigt voor een persoonlijk gesprek en zie uw reactie met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Katja Bolink 
Diemen

Bijlage: Curriculum Vitae

Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!