Sollicitatiebrief voorbeeld

Hieronder vind je een sollicitatiebrief voorbeeld dat de basiselementen bevat die je nodig hebt.

Doordat het sollicitatiebrief voorbeeld niet is geschreven voor een specifieke functie kun je deze gemakkelijk aanpassen naar jouw situatie. De informatie die staat tussen de blokhaken [] moet je zelf aanpassen.

Binnen de haken staat vermeld welke informatie hier moet komen te staan. Uiteraard is dit maar een voorbeeld en heb je veel vrijheid om de informatie aan te passen naar jouw situatie en om de stijl te laten aansluiten bij het bedrijf waar je solliciteert. Het geeft je puur een indruk van de opbouw en globale inhoud.

— Begin sollicitatiebrief voorbeeld —

Geachte heer, mevrouw [naam van de genoemde contactpersoon],

Met veel enthousiasme las ik over de vacature voor [functie] bij [bedrijf] op [website/overige bron]. De vacature sluit bijzonder goed aan bij mijn werkervaring en interesses en daarom solliciteer ik graag voor deze functie.

Gedurende mijn opleiding [naam opleiding] heb ik mij hoofdzakelijk gericht op [relevant vak]. [Relevant vak] is een onderwerp waar ik passie voor heb en daarom heb ik ook mijn scriptie binnen dit kader geschreven. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan als [functienaam]. Deze functie is mij zeer goed bevallen. Ik heb er veel geleerd en wil mij graag verder ontwikkelen in dit vakgebied. [Bedrijf waar je solliciteert] spreekt mij zo aan, omdat [reden].

Ik omschrijf mijzelf als zelfstandig, proactief en leergierig. Ik vind het interessant om nieuwe idee├źn en concepten te bedenken en ben niet bang om deze te presenteren. Vanwege mijn zelfstandigheid en proactieve houding kan ik mezelf aan het werk zetten en op eigen kracht goede resultaten neerzetten. Met deze eigenschappen en mijn ervaring in [functie of vakgebied] voldoe ik aan [gevraagde capaciteiten in vacature].

Ik heb veel te bieden en ben zeer gemotiveerd en enthousiast om aan de slag te gaan. Mijn cv is bijgesloten en graag licht ik mijn motivatie toe in een nader contact.

Met vriendelijke groet,

[Jevoornaam en achternaam]

— Einde sollicitatiebrief voorbeeld —

Hieronder vind je meer voorbeelden die je kunt downloaden in PDF formaat.

Alvast succes met het schrijven van een mooie brief, dat leidt naar een mooie baan.