Sollicitatiegesprek

Na het versturen van een sollicitatiebrief krijg je hopelijk een Sollicitatiegesprek!

Heb je eindelijk jouw droombaan gevonden? Nadat je jarenlang jouw kwaliteiten hebt verbeterd, en eventueel een relevante studie hebt gevolgd, ben je eindelijk iets tegen gekomen dat goed bij jou past, dan is het fantastisch om uiteindelijk uitgenodigd te worden voor een gesprek.

Nu is het natuurlijk nog hopen, dat je op gesprek ertoe leidt, dat je word aangenomen!

Het begon allemaal bij de brief, die je hebt opgestuurd. Waarmee je interesse hebt laten blijken.
Omdat een werkgever niet iedereen aan kan nemen, is de indruk die je maakt tijdens je gesprek erg belangrijk. Op basis hiervan zal bepaald worden of jij een geschikte kandidaat lijkt voor de baan. Wanneer jij een goede motivatie hebt geschreven, en je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Neem dan de inhoud van je brief goed in je op, zodat je tijdens het gesprek goed weet wat je hebt geschreven. Je kunt vragen verwachten over hetgeen je hebt geschreven.

Promoot jezelf

In een gesprek kan je jouw zwaktes en leerpunten aangeven, bij een sollicitatie is het belangrijk dat ze jouw stérke punten inzien. Daarom is een sollicitatiegesprek voor een baan, eigenlijk een soort verkooppraatje. Zet een aantal dingen over jezelf op de kaart.

Wat zijn jouw positieve karaktereigenschappen die relevant zijn voor deze baan?
Denk aan bijvoorbeeld assertiviteit, mensenkennis, sociaal ingesteld zijn, collegiaal, ondernemend of praktisch zijn ingesteld.
Zet minimaal drie positieve eigenschappen in je geheugen, zodat je ze tijdens het gesprek kunt benoemen.

Relevante (werk)ervaring?
Misschien heb je bij een ander bedrijf gewerkt, waar je soortgelijk werk verrichtte. Zelfs het halen van hoge punten voor bepaalde vakken op school kan relevant zijn, of misschien heb je een hobby die wat te maken heeft met jouw potentiële nieuwe baan.
Alle ervaring die je al hebt kan helpen. Misschien heb je in het dagelijks leven dingen meegemaakt die jou inzichten hebben gegeven die toepasbaar zijn voor deze baan.

Wees enthousiast
Je wil het bedrijf enthousiast maken voor jou als werknemer, maar ook laten zien dat jíj enthousiast bent.
Dit is belangrijk, omdat de werkgever dan voelt dat jij gemotiveerd en met een positieve instelling aan het werk zou willen gaan.
Vertel wat je zo aantrekt aan dit specifieke bedrijf. Vaak staan op websites van bedrijven teksten, waarin ze duidelijk maken wat ze zélf belangrijk en positief vinden. Het is handig en slim om deze dingen te noemen, aangezien het bedrijf zich graag zo publiekelijk laat zien.

Connecties of ervaring met het bedrijf
Als je al positieve ervaringen hebt gehad met dit bedrijf, of iemand kent die er heeft gewerkt (en niet is ontslagen) kun je dat prima vermelden in een gesprek. Een positieve toon is hierbij erg belangrijk. Jij wil specifiek bij dít bedrijf werken, vindt dit het allerleukste bedrijf dat er is. Al schrijf je meerdere sollicitatiebrieven voor verschillende bedrijven, je wil íeder bedrijf het gevoel geven dat zij jouw prioriteit zijn. Alleen dan zullen ze je eventueel ook hún prioriteit maken.
Wees eerlijk.

Je kan het gesprek altijd beginnen met een anekdote, die aangeeft waarom je zo’n interesse hebt in dit bedrijf. Misschien was je als kind al erg handig, ben je altijd al een groepsmens, of heb je al jaren een poster van iets relevants in je kamer hangen. Vertel een persoonlijk verhaal. Dit geeft de mensen die bij het gesprek zijn, het gevoel dat je eerlijk en open bent en dat ze je een beetje kennen.

Naast alle goede eigenschappen en redenen waarom jij bij het bedrijf past, is het ook goed om één slechtere eigenschap van jezelf te benoemen. Zo ziet de werkgever in, dat jij niet alleen maar een verkooppraatje aan het houden bent, maar ook een realistisch beeld van jezelf wil geven. Zorg ervoor, dat deze slechte eigenschap niet te relevant is voor de baan. Je wil niet het beeld afgeven, dat je lui bent en misschien wel eens te laat komt. In plaats daarvan kan je vermelden dat je bijvoorbeeld een beetje perfectionistisch, veeleisend of eigenwijs bent.

Zorg bij het vermelden van jouw slechte eigenschappen ervoor, dat je ook aangeeft hoe je hier zo goed mogelijk mee omgaat. Misschien neem je soms te veel hooi op je vork waardoor je in de stress kan schieten, en vind je communicatie over je werkzaamheden daarom erg belangrijk. Ben je niet goed in onderhandelen? Vertel dan dat je er open voor staat om hier meer over te leren, en dat het je erg interessant lijkt. Slechte eigenschappen zijn oké, zolang jij jezelf er maar in wil ontwikkelen. Mensen zonder slechte eigenschappen bestaan niet.

Hopelijk geven deze sollicitatiegesprek tips, je de juiste motivatie om een goed gesprek te voeren.
Succes met met je gesprek en hopelijk leidt het ertoe dat je wordt aangenomen! Heb vertrouwen in jezelf.