Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Timmerman

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: Timmerman.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Ron Willemsen
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Bouwbedrijf De Roest B.V.
Nessenweg 2
2995 DA Heerjansdam

                                                                                                                                     Rotterdam, 5 juni 2020

Betreft: Sollicitatie vacature timmerman

Geachte mevrouw / meneer,

Middels deze brief solliciteer ik naar de functie van timmerman bij uw bouwbedrijf.
In een gesprek met een van uw medewerkers, die vorige week de vloerrenovatie bij mijn buren verzorgden, werd ik op de openstaande vacature geattendeerd. Ik ben meteen op uw website gaan kijken en onder de indruk geraakt van de projecten die u binnen de regio, zowel aan particulieren als bedrijven, heeft afgeleverd. Dit deed mij er direct toe besluiten u deze sollicitatiebrief te schrijven.

Ik ben Ron Willemsen, een 47-jarige allround timmerman met ruim een kwart eeuw ervaring in het vak. Net als uw bedrijf heb ik me beziggehouden met zowel de nieuwbouw als aanbouw, verbouw en renovatie van panden. Behalve dat ik timmerman ben, ben ik ook vader van een 20-jarige tweeling die zijn vleugels steeds verder uitslaat.

Na het afronden van mijn MBO-opleiding tot timmerman ging ik direct aan de slag in het bedrijf van mijn oom. Na tien jaar besloot ik de sprong te wagen en mijn eigen bouwbedrijf op te zetten. Tot in 2017 was ik hierin erg succesvol. In de zomer van dat jaar overleed mijn vrouw plotseling. In het moeizame verwerkingsproces dat voor mij en mijn kinderen volgde, besloot ik te stoppen met mijn eigen bedrijf. Nu het leven weer op de rit is, ben ik er klaar voor om weer aan de slag te gaan.

Omdat ik het wederom starten van een eigen bedrijf een te grote stap vind, ben ik op zoek gegaan naar een functie die mij meer dan genoeg uitdaging kan bieden. Naar mijn mening passen mijn ervaring en flexibiliteit goed binnen een bedrijf als De Roest B.V., dat te maken krijgt met de meest uiteenlopende opdrachten. Graag zou ik weer binnen een gemotiveerd team werkzaam zijn.

Waarom ik? Dankzij mijn achtergrond als ondernemer heb ik een proactieve en zelfstandige werkhouding. Ik ben niet bang voor verantwoordelijkheden en steek graag de handen uit de mouwen. In uw vacature geeft u aan op zoek te zijn naar iemand die oplossingsgericht kan denken en dat is iets wat mij honderd procent definieert. Uiteraard beschik ik over een VCA diploma. Graag kom ik in een persoonlijk gesprek mijn motivatie aan u toelichten.

Met vriendelijke groet,

Ron Willemsen


Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!