Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Inbound sales medewerker

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: Inbound sales medewerker.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Ziggo
Atoomweg 100
3542 AB Utrecht

                                                                                                                      Rotterdam, 9 juli 2020

Betreft: Sollicitatie vacature inbound sales medewerker

Geachte mevrouw / meneer,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie van inbound sales medewerker bij Ziggo. Mijn neef, die inmiddels al enkele jaren als monteur in de regio Utrecht voor u werkzaam is, wees mij op deze vacature. Het lijkt me een echte uitdaging om voor de grootste kabeloperator van het land te werken en elke dag een beroep te kunnen doen op mijn communicatieve vaardigheden.

Mijn naam is Rosanne Bolink. Ik ben 21 jaar oud en recentelijk afgestudeerd. Al vanaf het moment dat ik met mijn MBO-opleiding commerciële economie begon, wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Dit werd tijdens mijn stage, die ik de afgelopen paar maanden liep, bevestigd. Daar heb ik geleerd dat behalve een sterke commerciële insteek, ook inlevingsvermogen van belang is.

Aan ervaring met het telefonisch te woord staan van klanten heb ik geen gebrek. Gedurende mijn opleiding was ik werkzaam bij de klantenservice van Bol.com. Alhoewel de nadruk daar niet lag op verkoop, heb ik wel veel geleerd over het communiceren met klanten. Ik weet zorgvuldig te luisteren en op de juiste manier door te vragen om zo het gesprek met elke klant in juiste banen te leiden.

Na enkele jaren werkervaring binnen dit callcenter en met mijn diploma vers op zak durf ik hardop te zeggen dat ik klaar ben voor het echte werk. Het beantwoorden van vragen van klanten over een product dat in hun dagelijks leven een rol van belang speelt, lijkt me een enorme uitdaging. Tijdens mijn stage kreeg ik bovendien vaak complimenten vanwege het feit dat ik klanten altijd enthousiast kon krijgen. Naar mijn idee is dit precies wat u als bekende kabeloperator nodig heeft.

Mijn communicatieve vaardigheden en enthousiasme zullen mij van dienst zijn bij het op de juiste manier uitvoeren van de taken van sales medewerker. Bovendien ben ik flexibel, waardoor het voor mij geen enkel probleem is om wisselende diensten te draaien en ook in de avonduren te werken. Ik heb mijn mouwen opgestroopt om de eerste stappen van mijn carrière binnen de sales te zetten. Indien mogelijk licht ik mijn motivatie graag nader aan u toe.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


sollicitatiebrief.pdf

Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!