Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Wat meenemen naar je sollicitatiegesprek

Meenemen naar gesprek

De vraag wat je mee moet nemen naar je sollicitatiegesprek, is belangrijk om aan jezelf te stellen.

Doe je dit op het laatste moment, dan kan dat zorgen voor (extra) stress en dat is nu juist niet wat je nodig hebt voor het gesprek.

Je kan tijdens het gesprek punten scoren als je bijvoorbeeld een pen bij je hebt en daarbij ook je eigen CV meeneemt naar het gesprek.

Om je alvast te herinneren aan de meest belangrijke dingen om mee te nemen hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van de spullen die je kunt meenemen. Ook leggen we even uit waarom je ze mee moet nemen of waar je ze voor moet gebruiken.

Telefoon

Deze is tegenwoordig onmisbaar, je hebt deze nodig om bereikbaar te zijn voor het bedrijf (mochten ze je onderweg willen bereiken). Daarnaast ook andersom.

Mocht je het niet kunnen vinden kan je het bedrijf bellen (ook bij vertraging). Daarnaast is het een makkelijke plek om notities te maken of wat op te zoeken. Dus zeker meenemen naar je sollicitatiegesprek.

Maar begrijp goed, dat je tijdens het gesprek de telefoon uitzet en deze niet gebruikt. Je kunt de telefoon gebruiken voor een goede voorbereiding, maar tijdens het gesprek de telefoon niet gebruiken, maar een pen en gebruik je uitgeprinte CV om aantekeingen op te maken tijdens het gesprek.

Voorbereidingsbriefje

Dit briefje maak je vooraf en kan je zelfs meenemen naar je gesprek.
Dit briefje is goud waard want het kan er voor zorgen dat je zonder stres aankomt op je bestemming.

Hierop schrijf je de volgende punten:

  • Adres van het bedrijf
  • Met wie je het gesprek hebt
  • Telefoonnummer van het bedrijf (mocht je contact willen opnemen
  • De datum en tijd van het gesprek
  • Reistijd/Reisinfo/Vertrektijd

Met dit briefje weet je hoe laat je moet vertrekken, kan je voor het binnenstappen nog even kijken met wie je het gesprek hebt en bij twijfel nog even checken of je op het juiste adres bent.

Kladblok

Neem een notitieblaadje mee of een kladblok, zo kan je tijdens het gesprek aantekeningen maken. Je zou misschien denken dat het maken van aantekeningen een negatief ding is, maar dat is het juist in tegendeel.

Het is verstandig om van bepaalde onderwerpen aantekeningen te maken.

Pennen!

Niets is erger dan dat je als je iets moet tekenen of opschrijven je tijdens het gesprek om een pen moet vragen! Neem je eigen pen mee! En misschien zelfs wel meer. Je hebt een streepje voor op de andere als jij wel een eigen pen mee hebt (met kladblok) en de andere niet.

CV + Sollicitatiebrief

Het komt vaak voor dat de werkgever tijdens het gesprek jou CV en sollicitatiebrief niet voor handen heeft. Neem deze daarom mee naar het gesprek.

Zelfs als je gesprekspartner het vooraf niet nodig acht om deze bij te hand te hebben tijdens het gesprek met jou, kan dit een meerwaarde zijn als je hem wel mee hebt.

Zo kun je verwijzen naar iets dat in je CV staat of je hebt opgeschreven in je sollicitatiebrief.

De vragen (meenemen naar je sollicitatiegesprek)

Het is handig om thuis al even wat vragen voor te bereiden, dit is erg slim voor als er tijdens het gesprek ineens geen vragen meer zijn. Het is ook niet erg als je tijdens het vragenrondje het blaadje met vragen erbij pakt omdat je de vragen vergeten bent.

Dit straalt uit dat je vooraf goed hebt nagedacht over het stellen van vragen tijdens het gesprek.

Gevraagde documenten

Het kan zijn dat er wordt gevraagd om bepaalde documenten mee te nemen (denk bijvoorbeeld aan een pasfoto voor een medewerkers pas). Zorg er voor dat je deze dan ook mee hebt!

Niets is erger om aan te moeten geven dat je het vergeten bent.