Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Administratief medewerker

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: administratief medewerker.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Staete Makelaars
Van Berckelstraat 67
5211 PG Den Bosch

                                                                                                                                     Rotterdam, 18 juli 2020

Betreft: Sollicitatie administratief medewerker

Geachte mevrouw / meneer,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie van administratief medewerker binnen uw bedrijf. Mijn zwager en schoonzus hebben recent met behulp van uw makelaarskantoor een nieuwe woning gekocht. Vanwege hun enthousiasme heb ik, in eerste instantie vanuit nieuwsgierigheid, uw website bezocht. Daar zag ik de openstaande vacature. De positieve en professionele uitstraling van uw makelaarskantoor deden mij vrijwel direct besluiten deze sollicitatiebrief te schrijven.

Mijn naam is Rosanne Bolink, een 43-jarige juridisch medewerker met bijna twintig jaar werkervaring. Al vanaf relatief jonge leeftijd wist ik dat een administratief beroep echt iets voor mij was. Gedurende mijn carrière heb ik voor twee totaal verschillende werkgevers gewerkt die elk op hun manier een beroep deden op mijn organisatorische en communicatieve vaardigheden.

Na het afronden van mijn HBO-opleiding Rechten vond ik vrijwel direct een baan bij een in Gouda gevestigd advocatenkantoor. Daar heb ik bijna tien jaar naar volle tevredenheid gewerkt. Toen deze veeleisende functie niet meer te combineren was met de zorg voor twee kleine kinderen, ben ik van baan veranderd. Inmiddels ben ik alweer jaren fulltime als administratief medewerker op een middelbare school werkzaam. Binnen ons team draag ik de meeste verantwoordelijkheid.

Nu mijn kinderen een stuk zelfstandiger zijn, ben ik toe aan een functie die mij meer uitdaging biedt en waarin ik weer een beroep kan doen op mijn juridische kennis. De ontwikkelingen op dit gebied heb ik ook na mijn baanwisseling altijd op de voet gevolgd. Naar mijn mening kan ik met mijn juridische kennis deze administratieve functie tot in het kleinste detail vervullen.

Met mij voegt u een medewerker aan uw team toe die zich laat kenmerken door haar zelfstandige werkhouding en nauwkeurigheid. Vrijwel niets ontgaat mij, waardoor het verzamelen en beheren van de juiste gegevens en documenten voor mij geen probleem zijn. Ook weet ik de juridische kanten te vertalen naar de klant. Omdat ik zelf ben geboren en getogen in Den Bosch, ken ik het werkgebied van uw makelaarskantoor. Ik hoop dat ik mijn motivatie nader mag komen toelichten.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink 


sollicitatiebrief.pdf

Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!