Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Software ontwikkelaar

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: software ontwikkelaar.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

ArkroIT
De Panoven 25
4191 GW Geldermalsen

                                                                                                                                     Rotterdam, 9 juli 2020

Betreft: Sollicitatie software ontwikkelaar

Geachte mevrouw / meneer,

Middels deze brief solliciteer ik naar de functie van software ontwikkelaar. Een oud-klasgenoot vertelde mij recent over zijn eigen onderneming en de positieve ervaringen met uw bedrijf. Uit interesse bezocht ik uw website en zag daar de vacature voor software ontwikkelaar. Uw ervaring met zowel regionale bedrijfjes als multinationals en het feit dat u met een klein team van professionals werkt, deed mij direct besluiten te solliciteren.

Mijn naam is Rosanne Bolink, een 33-jarige junior software ontwikkelaar die klaar is voor de volgende stap in haar carrière. Ik heb enkele jaren ervaring binnen een snelgroeiend softwarebedrijf. De afgelopen jaren werkte ik parttime vanwege de zorg voor mijn inmiddels vierjarige tweeling. Vanaf nu wil ik me echter weer volledig op mijn loopbaan gaan richten.

 De eerste jaren van mijn carrière was ik als grafisch ontwerper werkzaam. Alhoewel ik mijn creativiteit hier goed kon inzetten, merkte ik dat ik een uitdaging miste. Ontwerpen is mij op het lijf geschreven, maar ik zocht naar meer diepgang. Na zorgvuldig overwegen begon ik met de HBO-opleiding Technische Informatica. Al vanaf dag één werd mij duidelijk dat dít mijn beroepsveld is.

Na mijn zwangerschap startte ik als junior software ontwikkelaar. Mijn huidige werkgever is een bedrijf dat de afgelopen jaren in omvang is verdubbeld. Mijns inziens komt dat het maatwerk dat de klanten wordt beloofd niet altijd ten goede. De aanpak is naar mijn smaak te weinig persoonlijk. Ondanks dat doorstromen bij mijn huidige werkgever mogelijk is, zie ik mezelf liever elders werken. Het klantgerichte karakter en de ruimte ervaring van uw bedrijf vind ik erg interessant.

In mij vindt u een gedreven teamplayer die het belang van de klant altijd voorop zet. Daarnaast werk ik nauwkeurig en resultaatgericht. In mijn huidige functie heb ik kennis opgedaan op het gebied van Java, Python en C++. Zodoende kan ik mezelf een echte allrounder noemen. Een all-rounder die graag een nieuwe stap wil zetten in het uibreiden van haar kennis en vaardigheden. Indien mogelijk licht ik mijn motivatie graag verder aan u toe.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


sollicitatiebrief.pdf

Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!