Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Basispsycholoog

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: Basispsycholoog.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula
Sandifortdreef 19
2333 ZZ Leiden

                                                                                                                                     Rotterdam, 20 mei 2020

Betreft: Sollicitatie vacature stageplaats basispsycholoog

Geachte mevrouw / meneer,

Een basispsycholoog in opleiding met een affiniteit voor eetproblemen, dat is waarnaar u op zoek bent en precies hetgeen mij omschrijft. Al in het beginstadium van mijn opleiding Klinische Psychologie wist ik dat ik me op dit gebied wil specialiseren. Het feit dat u eetstoornissen samen met andere psychiatrische problematiek in één programma behandelt en zich zo van andere klinieken weet te onderscheiden, maakte mijn enthousiasme om te solliciteren alleen nog maar groter.

Ik ben Rosanne Bolink, een 24-jarige basispsyscholoog in opleiding die niet kan wachten om de theorie die ik tot nu toe heb geleerd, in de praktijk te brengen. Ik ben woonachtig in het gezellige Rotterdam, waar ik in mijn vrije tijd in een wijnlokaal werk, enthousiast tennis, maar ook als ‘buddy’ deelneem aan het Maatjesproject van Humanitas voor kwetsbare jongeren.

In eerste instantie heb ik twee jaar lang de studie SPH gevolgd. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik mensen niet zozeer alleen wilde begeleiden, maar mezelf meer in het behandelveld zag. Om die reden heb ik dan ook de switch gemaakt naar de WO-opleiding tot basispsycholoog. Eetstoornissen betreffen eveneens het onderwerp van mijn afstudeerscriptie.

In deze fase van mijn studie is het moment aangebroken om op zoek te gaan naar een stageplaats en echt te proeven van het vak van psycholoog. Gezien het feit dat ik me graag wil specialiseren in de eetproblematiek en bijbehorende comorbiditeit en de complexiteit die daaraan ten grondslag ligt, is deze openstaande stageplaats voor mij enorm interessant. Bovendien heb ik het werken in een multidisciplinair team altijd boven het werken in een psychologenpraktijk geprefereerd.

Waarom ik de ideale kandidaat voor deze stage ben? Niet in de laatste plaats omdat ik me al behoorlijk heb verdiept in de materie en zo beslagen ten ijs kom. Uiteraard wil ik deelnemen aan alle facetten van de hulpverlening en, wanneer daar ruimte voor is, zelfstandig aan de slag gaan om het geleerde in de praktijk te brengen. Behalve leergierig ben ik geduldig en empatisch, maar sta ik ook stevig in mijn schoenen. Graag licht ik mijn motivatie in een persoonlijk gesprek verder toe.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


sollicitatiebrief.pdf

Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!