Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Schoonmaakster

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: Schoonmaakster.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Schoonmaakbedrijf Gom
Sonnemerestraat 3-5
3044 EJ Rotterdam

                                                                                                                                     Rotterdam, 20 mei 2020

Betreft: Sollicitatie vacature schoonmaakster

Geachte mevrouw / meneer,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie van schoonmaakster bij uw bedrijf. Ik werd door uw administratief medewerkster Jeanine Willemse, die een goede kennis van mij is, op de openstaande vacature geattendeerd. Het schoonmaken in een bruisende omgeving als een school en het feit dat het werk zowel qua locaties als werktijden afwisselend is, spreekt mij enorm aan.

Mijn naam is Rosanne Bolink, een 42-jarige schoonmaakster die al heel wat plekken met een doek en een dweil heeft weten doen blinken. Goede hygiëne is belangrijk voor mij. Niet alleen binnenshuis, maar ook daarbuiten. Als schoonmaakster heb ik het gevoel bij te kunnen dragen aan een gezondere en veiligere leefomgeving voor een groot aantal mensen.

Mijn loopbaan begon ik als wasstraatmedewerker in Roosendaal, waar ik behalve voor het schoonmaakproces ook verantwoordelijk was voor de betalingen. Veel diensten draaide ik helemaal alleen, dus zelfstandig werken is voor mij geen enkel probleem. Na verloop van tijd vond ik het werk echter wat te eentonig worden. Daarom besloot ik de Vakopleiding Schoonmaak te volgen. De afgelopen jaren ben ik, met enkele tussenpozen vanwege de geboorte van mijn kinderen, via een uitzendbureau op diverse plekken als schoonmaakster werkzaam geweest.

Op dit moment ben ik op zoek naar een volgende stap. Van nature ben ik sociaal ingesteld en graag zou ik werkzaam zijn bij een schoonmaakbedrijf dat het mij ook mogelijk maakt om waardevolle professionele relaties op te bouwen. Het lijkt me fijn om deel te kunnen uitmaken van een team met hetzelfde doel: het vormen van het visitekaartje van uw klanten, zoals u het in uw vacature noemt.

Waarom ik een waardevolle aanvulling voor uw team zou kunnen zijn? Ik heb een echte hands-on-mentaliteit en schuw er niet voor mijn handen uit de mouwen te steken. Het zelfstandig uitvoeren van taken is voor mij geen probleem en ad hoc situaties brengen mij niet van de wijs. Niet voor niets werd ik door mijn vorige lokale teams de ‘vliegende keep’ genoemd. In een persoonlijk gesprek vertel ik u graag waarom deze functie van schoonmaker én aanspreekpunt echt iets voor mij is.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


sollicitatiebrief.pdf

Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!