Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Sales consultant

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: Sales consultant.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Sungevity
Gedempt Hamerkanaal 189
1021 KP Amsterdam

                                                                                                                                     Rotterdam, 9 juli 2020

Betreft: Sollicitatie sales consultant

Geachte mevrouw / meneer,

Middels deze brief solliciteer ik naar de functie van sales consultant bij Sungevity. Wegens mijn interesse in groene energie volg ik uw bedrijf al een tijdje op Facebook. Zodoende vond ik uw vacature. Omdat ik op zoek ben naar een baan waarin ik niet alleen een bijdrage aan een bedrijf zelf kan leveren, maar samen met dit bedrijf het milieu kan ondersteunen, besloot ik direct te reageren.

Mijn naam is Rosanne Bolink. Ik ben 25 jaar oud en al enkele jaren als ‘vliegende keep’ werkzaam in het tuincentrum van mijn ouders. Alhoewel ik van jongs af aan aan klanten in ons bedrijf help, ben ik sinds 2017 –het jaar waarin ik mijn HBO-opleiding commerciële economie afrondde- verantwoordelijk voor de sales en een groot deel van de marketing.

In mijn huidige rol voorzie ik klanten van alle benodigde informatie en de juiste adviezen wat betreft hun aankopen. Voor onze parttime medewerkers, voornamelijk studenten, verzorg ik tweemaal per jaar een training op dit gebied. Naast contacten met klanten onderhoud ik ook contacten met leveranciers. Marketingplannen geef ik samen met mijn vader vorm.

Alhoewel ik met plezier binnen het bedrijf van mijn ouders werk, heb ik al direct na mijn afstuderen aangegeven geen ambitie te hebben om binnen deze specifieke branche door te groeien. Liever ga ik mijn eigen weg. Dankzij ons familiebedrijf heb ik altijd een bovengemiddelde interesse gehad in natuur en milieu. Ik zie mijzelf werkzaam binnen een bedrijf dat (impliciet) bijdraagt aan het behoud daarvan, iets wat vandaag de dag in alsmaar toenemende mate relevant is.   

Toen ik uw vacature zag, aarzelde ik dan ook geen moment over het schrijven van deze brief. Uw bedrijf is een echte koploper op het gebied van zonne-energie. Het lijkt mij een uitdaging om namens Sungevity bij te dragen aan de vergroening van de energie binnen Nederland. Met mijn sterke communicatieve vaardigheden weet ik zeker vele klanten te kunnen overtuigen van het nut van zonne-energie en de voordelen voor hen. Graag licht ik in een gesprek mijn motivatie nader toe.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!