Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Junior accounting medewerker

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: junior accounting medewerker.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Sircle Collection
Nieuwezijds Voorburgwal 271
1012 RL Amsterdam

                                                                                                                                     Rotterdam, 9 juli 2020

Betreft: Sollicitatie Junior accounting medewerker

Geachte heer / mevrouw,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie van junior accounting medewerker bij uw bedrijf. Mijn huidige leidinggevende heeft mij meerdere keren geattendeerd op het bestaan van uw bedrijf, waardoor ik deze al een tijdje geïnteresseerd volg. De hospitality branche spreekt mij erg aan. Ik twijfelde dan ook geen moment over het versturen van deze sollicitatie.

Mijn naam is Rosanne Bolink, een 22-jarige junior accountant die niet kan wachten om haar carrière een kickstart te geven. Enkele maanden geleden heb ik mijn MBO-opleiding en stage bij een modebedrijf succesvol afgerond.

Momenteel ben ik werkzaam voor een boutique hotel in hartje Rotterdam. Hoewel ik daar tijdens mijn studie werd aangenomen voor het verzorgen van het ontbijt, werd mijn takenpakket in de loop der tijd behoorlijk uitgebreid. Inmiddels assisteer ik ook mijn collega’s bij de receptie en sta ik telefonisch regelmatig klanten te woord. Mijn passie voor de hotellerie is hiermee enorm gegroeid.

Nu ik mijn opleiding heb afgerond, wil ik natuurlijk graag starten in de accounting. Het lijkt mij extra uitdagend om dit te kunnen doen voor een branche waarmee ik zo een sterke affiniteit heb. Naar mijn mening sluit deze vacature dan ook goed aan op mijn ambities. Het lijkt me interessant om binnen mijn eigen vakgebied werkzaam te zijn voor deze branche en zo mijn ervaring uit te breiden.

Ondanks dat ik nog geen werkervaring al junior accounting medewerker heb opgedaan, weet ik zeker dat mijn hands-on mentaliteit en positieve instelling hier ruimschoots voor compenseren. Bovendien beschik ik over de nodige kennis op het gebied van horeca en beheers ik behalve de Nederlandse ook de Engelse en Duitse taal uitstekend. Hierdoor ben ik ervan overtuigd dat ik deze functie kan invullen zoals u voor ogen heeft. Graag licht ik mijn motivatie in een persoonlijk gesprek verder aan u toe.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


sollicitatiebrief.pdf

Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!