Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Junior software ontwikkelaar

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: junior software ontwikkelaar.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

GlobalOrange
Haarlemmerstraat 124-E
1013 EX Amsterdam

                                                                                                                                     Rotterdam, 14 juli 2020

Betreft: Sollicitatie vacature junior software ontwikkelaar

Geachte mevrouw / meneer,

Middels deze brief wil ik naar de functie van junior software ontwikkelaar solliciteren. Gedurende mijn stage heb ik tijdens een software symposium kennisgemaakt met twee van uw medewerkers. De resultaten die u met bedrijven van de meest uiteenlopende omvang heeft geboekt, maakten mij dusdanig geïnteresseerd dat ik u daarna op sociale media ben blijven volgen. Het werkzaam zijn binnen een bedrijf dat zowel start-ups als multinationals ondersteunt, lijkt mij een echte uitdaging.

Mijn naam is Rosanne Bolink, een 25-jarige technisch informaticus  met een passie voor software en alles wat daarmee te maken heeft. Al tijdens mijn HBO-studie Technische Informatica aan de Hogeschool Rotterdam kon ik niet wachten om aan de slag te gaan met het maken van oplossingen voor de toekomst. Momenteel ben ik ruim twee jaar als junior software ontwikkelaar werkzaam.  

Sinds het voorjaar van 2018 maak ik deel uit van een klein team. Daar draag ik bij aan de ontwikkeling van nieuwe systemen en speel ik tevens een rol in de beveiliging daarvan. Voornamelijk met het programmeren met Java heb ik ruime ervaring opgedaan. Wanneer nodig, ondersteun ik de junior software ontwikkelaar die onlangs aan ons team is toegevoegd.

In de toekomst wil ik graag uitgroeien tot een ervaren ontwikkelaar met ruime kennis van diverse programmeersystemen. Omdat mijn huidige werkgever heeft aangegeven dat er op de korte tot middellange termijn hoogstwaarschijnlijk geen doorgroeimogelijkheden zullen bestaan, heb ik besloten op zoek te gaan naar een nieuwe baan die wel bij mijn doelen aansluit. Het lijkt me interessant om aan het werk te gaan voor ambitieuze klanten binnen uiteenlopende sectoren.

Waarom ik geschikt ben? Ik heb een zelfstandige en proactieve werkhouding en ga uitdagingen niet uit de weg. Bovendien denk ik altijd na over het voortdurend nóg efficiënter kunnen maken van processen. Hierdoor ben ik ervan overtuigd bij te kunnen dragen aan het optimaal vertalen van de wensen van uw klanten in de software. Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn cv. Graag licht ik mijn motivatie in een persoonlijk gesprek verder toe.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!