Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Projectleider elektrotechniek

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: projectleider elektrotechniek.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

VUmc
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

                                                                                                                                     Rotterdam, 9 augustus 2020

Betreft: Sollicitatie Startend projectleider elektrotechniek

Geachte heer / mevrouw,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie van startend projectleider elektrotechniek bij VUmc. Tijdens de Elektrotechniek Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs vorig jaar sprak ik kort met een van uw collega’s, die mijn enthousiasme voor het werken binnen de specifieke ziekenhuistak aanwakkerde. Deze functie past mijns inziens geheel bij mijn ervaring en ambities.

Mijn naam is Rosanne Bolink, een 28-jarige werkvoorbereider in de elektrotechniek. Van jongs af aan was het duidelijk dat ik thuishoor in de techniek. Klusjes in en rond het huis wist ik een stuk sneller en beter op te lossen dan mijn oudere broers. De HBO-opleiding techniek was, toen de tijd eenmaal daar was, een voor mij voor de hand liggende keuze.

Na het afronden van mijn HBO-opleiding heb ik na een wereldreis van een half jaar een baan als werkvoorbereider elektrotechniek bij VNOM in De Meern gevonden. Hier werk ik zowel aan grote als kleine projecten. Zo heb ik kennis over de hele breedte van dit vakgebied opgedaan: van planningen en materialen tot offertes en calculatiewerkzaamheden. Het onderhouden van contacten hoort volgens mijn collega’s tot een van mijn sterkste punten.

Momenteel ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Nu ik voldoende ervaring heb opgebouwd met allerhanden organisatorische én hands-on werkzaamheden, ben ik klaar voor een volgende stap in de richting van projectleider, waar begeleiding en regelgeving een grotere rol spelen. Alhoewel er bij mijn huidige werkzaamheden doorgroeimogelijkheden bestaan, zoek ik naar een functie in Amsterdam aangezien ik vanaf binnenkort samen met mijn partner in de hoofdstad zal wonen.

Waarom ik geschikt ben voor deze functie? Bij elk project voel ik me betrokken. Communicatie met opdrachtgevers, maar ook met collega’s acht ik van groot belang. Behalve mijn communicatieve werkzaamheden helpt ook mijn organisatorische en leidinggevende karakter bij de juiste uitvoering van de taken die bij deze functie behoren. Graag licht ik in een persoonlijk gesprek mijn motivatie verder toe.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!