Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Schoonmaker

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: Schoonmaker.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Ron Willemsen
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Schoonmaakbedrijf Fris en Rein
Admiraliteitskade 85
3063 EG Rotterdam

                                                                                                                                     Rotterdam, 20 mei 2020

Betreft: Sollicitatie vacature schoonmaker trappenhuizen

Geachte mevrouw / meneer,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie van schoonmaker bij schoonmaakbedrijf Fris en Rein. Sinds een tijdje ben ik me aan het oriënteren op nieuwe mogelijkheden op het gebied van schoonmaakwerk. Nadat ik uw bedrijfswagens enkele keren voorbij had zien rijden, zocht ik uw bedrijf op internet op. Het feit dat u een allround schoonmaakbedrijf bent en diverse bekende ondernemingen tot uw klanten mag rekenen, deed mij besluiten naar deze functie te solliciteren.

Mijn naam is Ron Willemsen, een 32-jarige schoonmaker met een hands-on-mentaliteit. Ik hecht veel waarde aan hygiëne en weet hoe fijn het is om in een schone omgeving te werken, of na een lange werkdag juist in een schone omgeving thuis te komen. Dankzij mijn jarenlange ervaring weet ik precies welke schoonmaakmiddelen er voor welke klus nodig zijn. In mijn vorige teams gold ik vaak als het aanspreekpunt op dit gebied.

Na het afronden van mijn middelbare schoolopleiding begon ik in eerste instantie als medewerker in de fietsenwinkel van mijn ouders. De schoonmaak en reparatie van fietsen en het pand zelf pasten enorm bij mij, maar ik merkte dat ik op rustige momenten te weinig omhanden had. Ik ben iemand die altijd bezig wil zijn. Ik besloot een professionele schoonmaakopleiding te volgen en heb sindsdien al voor vele klanten op uitzendbasis mogen werken.

Omdat ik tot nu toe vooral kantoorpanden heb schoongemaakt, vind ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Trappenhuizen zijn van een ander kaliber. Het schoonmaken van trappenhuizen is fysiek zwaar werk, maar dat is juist hetgeen waar ik mijn voldoening uit haal. Ik houd ervan om fysiek bezig te zijn en ben in mijn vrije tijd veel in de sportschool te vinden. Blessures heb ik nooit gehad.

Door mijn huidige collega’s word ik vaak ‘Usain Bolt’ genoemd, vanwege de snelheid waarmee ik mijn taken volbreng. Natuurlijk vergeet ik daarbij geen enkele centimeter, want in de schoonmaak is oog voor detail van groot belang. U kunt erop rekenen dat ik elke klus op tijd en naar behoren volbreng. Graag kom ik in een persoonlijk gesprek mijn sollicitatie op deze functie nader toelichten.

Met vriendelijke groet, Ron Willemsen


Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!