Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Timmerman Bouw

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: Timmerman in de bouw.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Ron Willemsen
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

StandExpert
Klompenmakerstraat 18B
2984 BB Ridderkerk

                                                                                                                                     Rotterdam, 9 september 2020

Betreft: Sollicitatie Timmerman Bouw

Geachte heer / mevrouw,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie van timmerman bouw. Een zoon van een oud-collega en tevens goede vriend, die zelf sinds vorig jaar bij u werkzaam is, attendeerde mij op deze vacature. Wegens het ambitieuze karakter en het brede scala aan bouwwerkzaamheden dat uw bedrijf uitvoert, aarzelde ik geen moment u deze sollicitatiebrief te sturen.

Mijn naam is Ron Willemsen, een 52-jarige timmerman met een jarenlange achtergrond in zowel de bouw als de nieuwbouw. Ook met de verbouw en renovatie van panden heb ik ervaring. Dankzij mijn gezonde leefstijl en regelmatige bezoeken aan de sportschool verricht ik allround werkzaamheden nog steeds met hetzelfde gemak als dertig jaar geleden.

Na het afronden van mijn MBO-opleiding tot timmerman ben ik in eerste instantie in dienst getreden bij een lokaal timmerbedrijf. Voor de meest uiteenlopende klussen werd ik ingezet. Na tien jaar besloot ik mijn eigen bedrijf te starten. Helaas heeft deze de kredietcrisis niet doorstaan. Sinds die tijd ben ik als allround timmerman werkzaam in het bouwbedrijf van mijn oom.

Diezelfde oom is voornemens zijn bedrijf volgend jaar door zijn zoon en schoonzoon te laten overnemen, welke van plan zijn zich uitsluitend nog op standbouw te gaan richten. Alhoewel ik ook standbouw erg leuk vind, wil ik me gedurende de rest van mijn loopbaan hiertoe niet beperken. Naar mijn mening passen mijn ervaring en ambitie goed binnen uw bedrijf, dat de meest uiteenlopende opdrachten van diverse klanten uitvoert.

Mijn ondernemersgeest heeft ervoor gezorgd dat ik een proactieve en zelfstandige werkhouding heb, zelfs nog ruim tien jaar na het sluiten van mijn bedrijf. Ik ben niet bang voor verantwoordelijkheden, maar laat me eveneens zonder tegengas door mijn collega’s adviseren wanneer zij van mening zijn dat een taak op een andere manier moet worden aangepakt. Als teamplayer in hart en nieren denk ik de juiste persoon voor deze functie te zijn. Indien mogelijk kom ik in een persoonlijk gesprek graag een toelichting op mijn motivatie geven.

Met vriendelijke groet,

Ron Willemsen


Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!