Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Verzorgende IG

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: Verzorgende IG.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Antonius Zorggroep – Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3
8601 ZK Sneek

                                                                                                                                     Rotterdam, 21 mei 2020

Betreft: Sollicitatie Verzorgende IG Thuiszorg Sneek

Geachte mevrouw / meneer,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie van Verzorgende IG Thuiszorg Sneek.
Een oud-studiegenoot die al jarenlang bij u in dienst is, attendeerde mij op de openstaande functie. Vanwege het werk van mijn echtgenoot zullen wij volgende maand gaan verhuizen naar Bolsward. Ook ik wil graag mijn loopbaan als verzorgende voortzetten in onze nieuwe woonplaats. De missie en visie van uw organisatie past dusdanig bij mijn persoonlijke waarden, dat ik direct besloot te solliciteren.

Mijn naam is Rosanne Bolink, een 42-jarige in de thuiszorg werkzame verzorgende die na al die jaren nog steeds geen genoeg kan krijgen van het helpen van cliënten. Zorgen zit mij in het bloed. Of ik een cliënt nu moet helpen met aankleden, douchen of het innemen van zijn medicijnen, of wondverzorging of stomazorg moet toepassen, ik draai er mijn hand niet voor om. In het begin van mijn werkzame leven deed ik dit fulltime en sinds de komst van de kinderen werk ik deeltijd.

Na het afronden van mijn MBO-opleiding Verzorgende IG ging ik direct enthousiast aan het werk in hartje Rotterdam. Het werken in een van de boegbeelden van onze multiculturele samenleving heeft me professioneel nog sterker gemaakt. Ook nu kom ik nog regelmatig over de vloer bij cliënten die niet of nauwelijks Nederlands spreken, of vanuit hun cultuur andere verwachtingen van mij hebben. Toch lukt het me altijd om overeenstemming te bereiken en cliënten tevreden te stellen.

Die flexibele houding wil ik meenemen naar een nieuwe werkgever. Wat mij aanspreekt in deze vacature is dat u de cliënten zo lang mogelijk in hun eigen woonomgeving ondersteunt en pas als dat nodig is in het ziekenhuis. De nauwe samenwerking tussen uw thuiszorgorganisatie en het ziekenhuis, betekent dat er topzorg wordt geleverd. Iets waar ik graag deel van uit zou maken.

Waarom ik? U bent op zoek naar iemand met een stimulerende en motiverende houding. Precies zoals men mij altijd omschrijft. Ik laat de cliënt graag merken dat hij belangrijk is, maar houd daarbij wel altijd zelf de regie. Geduld en empathie zijn daarbij belangrijke instrumenten en humor mijn geheime wapen. Ik hoop u in een nader gesprek mijn sollicitatie verder toe te mogen lichten.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!