Sollicitatiebrief voorbeeld Sollicitatiebrief informatie met voorbeelden

Wijkverpleegkundige

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de vacature: wijkverpleegkundige.
Onderaan deze pagina kun je deze brief downloaden in PDF formaat.
Succes.


Rosanne Bolink
Hilledijk 30
3072 RM Rotterdam

Laurens HR
Postbus 22322
3003 DH Rotterdam

                                                                                                                      Rotterdam, 20 mei 2020

Betreft: Sollicitatie wijkverpleegkundige Thuiszorg Kralingen

Geachte mevrouw / meneer,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie van wijkverpleegkundige bij Laurens Thuiszorg.
Via de Facebookpagina van uw organisatie vond ik deze vacature. Tot in de zomer van 2018, vlak voor mijn wereldreis, was ik jarenlang wijkverpleegkundige bij een thuiszorgorganisatie in de regio Delft. Na mijn terugkomst was ik vastbesloten mijn carrièrepad verder te volgen. De brede zorgverlening en innovatieve insteek van uw organisatie hebben me doen besluiten te solliciteren.

Mijn naam is Rosanne Bolink. Ik ben een 32-jarige wijkverpleegkundige met inmiddels zeven jaar ervaring binnen deze functie. Al tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik niet alleen met de zorg op zich bezig wilde zijn, maar ook met de coördinatie en adviesgeving daaromheen. De keuze voor een carrière als wijkverpleegkundige was dus eenvoudig gemaakt.

Na mijn HBO-opleiding Verpleegkunde ben ik in eerste instantie kort werkzaam geweest als indicatiesteller WMO bij de gemeente Alblasserdam. Ik was benieuwd naar ook ‘de andere kant’ van de zorgverlening. Door het afhandelen van allerhande zorgvragen heb ik ruime ervaring opgedaan. Toch verkoos ik het werken voor een zorginstelling boven het werken voor een overheidsinstelling. Ik geniet ervan om als zorgprofessional dichtbij cliënten te staan en op deze manier te coördineren. 

Op dit moment ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Sinds het afronden van mijn wereldreis kan ik niet wachten om met een volledig opgeladen batterij weer een frisse start te maken. Naar mijn mening past deze functie precies bij waar ik nu sta. Het lijkt me interessant om me bij Laurens binnen een ervaren, multidisciplinair team verder te ontwikkelen. 

In mijn vorige baan stelde ik samen met de cliënt vast welke zorg er nodig was, ging ik na wat de cliënt zelf nog kon en coördineerde ik de benodigde zorg. Samenwerken, zowel binnen een team als met de cliënten zelf, is mij op het lijf geschreven. Aan de andere kant ben ik ook niet bang om op eigen benen te staan. Duidelijk communiceren en beslissingen nemen kunt u aan mij overlaten. Graag kom ik in een persoonlijk gesprek mijn sollicitatie nader toelichten.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Bolink


wijkverpleegkundige-sollicitatiebrief.pdf

Bij deze sollicitatiebrief hoort een mooi vormgegeven cv.
Wil je meteen bepaalde cv voorbeelden bekijken of gebruiken voor bij je eigen brief dan kun je de volgende gratis voorbeelden gebruiken:

download-gratis-cv-voorbeelden

Meer tips, voorbeelden en gratis sollicitatiebriefvoorbeelden? 

Wil je nog meer voorbeelden, adviezen en tips? Bekijk dan al onze sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.
Op de pagina opbouw sollicitatiebrief, kun je lezen hoe je het beste de brief kunt opstellen en vormgeven, zoals een goede brief behoort te zijn.
Veel plezier met bekijken en of gebruiken van onze voorbeelden, zodat het je goed verder kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk in het verkrijgen van de mooie baan die je voor ogen hebt.
Succes!